بهترین راه برای یادگیری سریع واژگان:
یک رویکرد علمی برای یادگیری واژگان
واژگان معمولاً یکی از سادهترین بخشهای یادگیری زبان در نظر گرفته میشود، برای مثال، به عقیده بسیاری از فراگیران زبان ، یادگیری لغت بسیار سادهتر از پیچیدگیهای دستور زبان می باشد. در واقع ، خیلی ها بر این باورند که این فقط یک حفظ کردن ساده است، درسته؟ اما خیر ، اشتباه نکنید: یادگیری و به خاطر سپردن کلمات جدید به اندازه کافی برای صحبت روان هنوز یک چالش بزرگ است.
این امر به ویژه در مورد زبان آموزانی که سعی می کنند بفهمند چگونه انگلیسی را بیاموزند، صدق می کند، زیرا زبان انگلیسی دارای بیشترین واژگان در بین هر زبانی در جهان است. یادگیری لغات به صبر نیاز دارد، اما اگر رویکردی روشمند و علمی داشته باشید، می توانید این روند را تسریع بخشید. بسیاری از مردم فقط فهرستی از کلمات را بررسی می کنند و سعی می کنند آنها را به خاطر بسپارند، در حالی که در عوض می توانند کلمات جدید را از طریق استفاده یاد بگیرند.
در این مقاله، شما را با چند روش علمی اثبات شده در مورد نحوه یادگیری واژگان جدید آشنا خواهیم کرد. ابتدا، بیایید به چند کلمه واژگانی که باید بدانید بپردازیم.
نقش واژگان در دستیابی به سلاست و فصاحت ( روان بودن و سلیس بودن )
برای شروع، بیایید دریابیم که اگر میخواهید بیشتر گفتگوهای زبان خارجی را بفهمید و بتوانید افکار خود را بیان کنید، چند کلمه باید یاد بگیرید. یک کودک 5 ساله بومی زبان در یک کشور انگلیسی زبان از 4000 تا 5000 کلمه استفاده می کند. یک فارغ التحصیل دانشگاه در یک کشور انگلیسی زبان از حدود 20000 کلمه استفاده می کند. با این حال، فردی که انگلیسی را به عنوان یک زبان خارجی مطالعه میکند، حتی اگر چند سال انگلیسی خوانده باشد، فقط تقریباً 5000 کلمه دارد.
اما یک خبر خوب نیز وجود دارد: واژگان 2000 کلمه ای برای درک 80 درصد یک زبان خارجی کافی است. این نتیجه گیری محققان پس از تجزیه و تحلیل به اصطلاح Corpus قهوه ای است، مجموعه ای از متون در موضوعات مختلف تا دانشمندان بتوانند نمونه های دقیقی از نحوه استفاده از زبان داشته باشند.
جالب است که پس از یادگیری 2000 کلمه، افزودن 1000 کلمه دیگر فقط به شما کمک می کند فقط 3 تا 4 درصد بیشتر از یک متن به زبان خارجی را درک کنید.
بهترین راهکارها برای یادگیری لغات
یادگیری واژگان اغلب ممکن است طاقت فرسا و خسته کننده باشد. خوشبختانه، انواع مختلفی از استراتژیهای موثر وجود دارد که میتواند فرآیند را قابل مدیریتتر و حتی لذتبخشتر کند.
یادگیری در بافت یا متن:
یادگیری کلمات جدید در زمینه یا بافت یک متن به ما کمک می کند معنی و کاربرد آنها را در موقعیت های واقعی درک کنیم. برای تمرین یادگیری زمینهای، کتابها، مقالات و سایر مطالبی را بخوانید که مورد علاقه شما هستند.
تکرار فاصله دار:
تکرار فاصله ای تکنیکی است که شامل بازبینی اطلاعات در فواصل زمانی فزاینده است. این استراتژی به تقویت حافظه و یادآوری کلمات جدید کمک می کند. برای تمرین تکرار فاصله دار می توانید از اپلیکیشن هایی مانند Anki یا Quizlet استفاده کنید.
یادآوری فعال
یادآوری فعال شامل بازیابی اطلاعات از حافظه است. این استراتژی به ویژه زمانی موثر است که با یادگیری متنی و تکرار فاصله ای ترکیب شود. برای تمرین یادآوری فعال، سعی کنید از فلش کارت استفاده کنید یا خود را به طور منظم آزمایش کنید.
دستگاه های یادگاری
دستگاههای یادگاری کمکهای حافظه هستند که به ما کمک میکنند اطلاعات را با مرتبط کردن آن با چیز دیگری به خاطر بسپاریم. برای مثال، میتوانید از عبارتی مانند « My Very Eager Mother Just Served Us Nachos » برای یادآوری ترتیب سیارات منظومه شمسی استفاده کنید. سعی کنید دستگاه های یادگاری خود را برای به خاطر سپردن کلمات واژگان جدید ایجاد کنید.
نکاتی برای تمرین روزانه واژگان
فرض کنید که شما چند صد کلمه یاد گرفته اید، اما پس از یک هفته تنها ده تا از آنها در حافظه شما باقی می ماند. مشکل چیست؟ مغز انسان دو نوع حافظه دارد: حافظه کوتاه مدت و حافظه بلند مدت. حافظه کوتاه مدت به شما امکان می دهد اطلاعات را برای 15 تا 30 دقیقه به خاطر بسپارید.
بعداً، زمانی که این اطلاعات دیگر مورد استفاده قرار نمی گیرند، مغز شما به سادگی آنها را به خاطر نمی آورد. چگونه می توانید به مغز خود بفهمانید که ما واقعاً به این کلمات نیاز داریم؟ راه حل تکرار کلمه به دفعات. آیا سگ پاولوف را در تاریخ روانشناسی به خاطر دارید: چراغ روشن می شود و سگ بزاق تولید می کند. با این حال، سگ تنها پس از 5 تا 10 بار تکرار غذا و توالی نور شروع به تولید بزاق می کند. اگر با روشن شدن چراغ غذا را متوقف کنید، ارتباط بین نور و غذا در مغز سگ از بین می رود و سگ دیگر بزاق تولید نمی کند.
هرمان ابینگهاوس روانشناس آلمانی منحنی فراموشی را ایجاد کرد. این نشان می دهد که اگر اطلاعات را تکرار نکنیم در طول زمان چگونه آن را فراموش می کنیم. در 20 دقیقه اول پس از یادگیری لغات، ما فقط 60٪ را به خاطر می آوریم. در عرض یک ساعت بیش از 50 درصد اطلاعات را از دست خواهیم داد. با گذشت زمان اطلاعات بیشتر و بیشتری از بین می رود و تا روز سوم، تنها 20 درصد اطلاعات در حافظه شما باقی می ماند. به این ترتیب، اگر حتی یک روز از مرور مطالعات خود صرف نظر کنید، نمی توانید کلمات فراموش شده را بازگردانید.
نتیجه واضح است: شما باید کلمات را تکرار کنید. از کلمات در مکالمه روزمره خود استفاده کنید، داستان های ساختگی را با استفاده از کلمات جدید انجام دهید، حداقل چند دقیقه در روز فلش کارت را روی تلفن هوشمند خود انجام دهید. همه اینها به شما کمک می کند تا کلماتی را که یاد گرفته اید به خاطر بسپارید. در غیر این صورت، زمانی که برای یادگیری آنها صرف کرده اید تلف می شود.
پیشنهاد می کنیم برای مرور کلماتی که مطالعه می کنید از جدول زیر استفاده کنید:
10-15 دقیقه پس از یادگیری کلمات جدید؛
50 تا 60 دقیقه بعد؛
روز بعد؛
دو روز بعد؛
سه روز بعد
منبع
https://preply.com/en/blog/learning-words-quickly-a-scientific-approach/
مجتمع فنی تهران - نمایندگی گیلان میگوید:
علیرضا نجفی خواه میگوید:
آرزو رضایی فر میگوید: