• تحلیل فنی (تکنیکال)[1]

تحلیل­گران فنی فارکس[2] بر تغییرات قیمتی در نمودارهای یک جفت‌ارز تمرکز می­کنند. امروزه باتوجه‌به پیشرفت این روش و طرف‌داران بی‌شمار آن، سبک­های تکنیکالی مختلفی از جمله تحلیل کلاسیک، الگوهای هارمونیک، امواج الیوت، پرایس‌اکشن، فیبوناچی و… به وجود آمده­اند که هر کدام مدعی بیشترین دقت ممکن هستند.

تحلیل نموداری در تمام بازارهای مالی چهارچوب یکسانی دارد، اما ویژگی­هایی نظیر نقد­شوندگی بازار بر نحوه تحلیل و میزان کارایی آن تأثیر گذارند. چارت شماره یک، نمونه­ای از به‌کارگیری تحلیل تکنیکال و پیش‌بینی  روی جفت‌ارز یورو – دلار را که منجر به سود دلاری شده است را نشان می­دهد.

تحلیل فارکس

چارت شماره (1): استفاده از تحلیل تکنیکال و تارگت­گذاری برای کسب سود دلاری توسط یک نمودار شمعی[3] روی جفت ارز یورو- دلار (EUR/USD)

از همین روی مطمئناً کسانی که روش تکنیکال را در دوره فارکس به‌درستی آموخته و دارای تخصص و تجربه کافی در امر معامله­گری باشند، می­توانند در هر کدام از بازارهای مالی نظیر ارز دیجیتال، بورس، فارکس و… به فعالیت بپردازند.

  • تحلیل بنیادی[4] (فاندامنتال)

در بازار سهام، تحلیل بنیادی به معنی بررسی ترازنامه و صورت­های مالی شرکت­ها، صنایع و کلیت اقتصاد کشور است؛ اما فلسفه اصلی بازار فارکس تبادل جفت‌ارزهاست، بنابراین برای تحلیل بنیادی در این بازار باید شرایط و عوامل اقتصادی، سیاسی و بعضاً اجتماعی کشورها و چه‌بسا در سطح جهان را بررسی نمایید.

به طور مثال کاهش نرخ بیکاری یک رویداد مثبت اقتصادی است که در صورت ثبات سایر عوامل تأثیرگذار، موجب تقویت ارز آن کشور می­شود. در چنین مواردی تحلیل­گران بنیادی اقدام به خرید جفت‌ارزهایی می­نمایند که ارز کشور مربوطه در آن به‌عنوان ارز پایه باشد.

تحلیل فارکس

  • تحلیل تکنیکال – بنیادی

در سال­های اخیر برخی از صاحب‌نظران به جهت کاهش ریسک تحلیل، اقدام به بررسی هر دو بعد تکنیکال و بنیادی بازار می­نمایند. به اعتقاد آن­ها در این روش با بررسی همه جوانب، خطای پیش‌بینی‌ها تا حد زیادی کاهش می­یابد.

فرض کنید بحران اقتصادی اتحادیه اروپا را فرابگیرد، در این صورت از دیدگاه تحلیل بنیادی، جفت‌ارزهایی که یورو در آن­ها ارز اصلی است، دچار روند نزولی می­شوند. سپس بر اساس روش فنی باید در مواقع اصلاحی و در جهت روند کاهشی، از فرصت معاملات فروش استفاده نمود.

پیشنهاد می­گردد برای یک شروع اصولی و تریدری[5] حرفه­ای در انواع بازارهای مالی با مجتمع فنی تهران نمایندگی رشت در ارتباط باشید.

شماره تماس 3431-013 داخلی 114 و 115 دپارتمان سرمایه­گذاری در بازارهای مالی

[1] Technical Analysis

[2] Forex

[3] Candel Stick

[4] Fundamental Analysis

[5] Trading

اشتراک گذاشتن این مطلب با دیگران

نویسنده مقاله:

پدرام بوربور
پدرام بوربورمدیر دپارتمان سرمایه گذاری در بازارهای مالی
من پدرام بوربور، دانش‌آموخته رشته شیمی گرایش شیمی فیزیک در مقطع کارشناسی‌ارشد از دانشگاه دولتی اراک هستم و از سال 1386 فعالیت خود را در زمینه تدریس آغاز کرده‌ام. در این سال‌ها با مراکز آموزشی معتبر کنکور و همچنین در تدریس المپیاد شیمی همکاری داشته‌ام. علاوه بر این، با بیش از 14 سال تجربه در صنعت، مشاوره، آموزش و ممیزی سیستم‌های مدیریت کیفیت ایزو، سوابق مدیریتی مختلفی نیز دارم. این سوابق شامل مدیر آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت، مسئول فنی، مدیر اجرایی، قائم مقام مدیرعامل و مدیریت تضمین کیفیت و استقرار استانداردهای ایزو می‌باشد.
از سال 1399 به عنوان مدرس معامله‌گری در ارزهای دیجیتال و تحلیل تکنیکال کاربردی و پیشرفته در مجتمع فنی تهران نمایندگی رشت مشغول به تدریس و مشاوره هستم. در این زمینه، کتابی تحت عنوان ‘تحلیل تکنیکال کاربردی در بازارهای مالی’ تألیف کرده‌ام که در دسترس علاقه‌مندان قرار دارد. همچنین، کتاب دوم من تحت عنوان ‘آغاز معامله‌گری در ارزهای دیجیتال’ منتشر شده است.
در حال حاضر، به عنوان مدیر دپارتمان علوم مالی و مدیریت کسب و کار، تحلیلگر و مدرس معامله‌گری در بازارهای مالی در مجتمع فنی تهران نمایندگی رشت به خدمت‌رسانی می‌پردازم و مفتخرم که توانسته‌ام دانش و تجربیات خود را در اختیار علاقه‌مندان به این حوزه قرار دهم.

نوشته‌های تازه

آخرین دیدگاه‌ها

دسته‌ها