آموزش ایلاستریتور در رشت
دپارتمان هنر و سینمای دیجیتال مجتمع فنی تهران، نمایندگی گیلان در حال برگزاری دوره آموزش ایلاستریتور در رشت میباشد . دانشپذیران این دوره در مدت ۴۰ ساعت و توسط اساتید مجرب کاملاً با این نرمافزار آشنا شده و پس از پایان دوره و دریافت مدرک معتبر مجتمع فنی تهران کاملاً قادر خواهند بود با آن کار کرده و کسب درآمد کنند.
ایلاستریتور (Adobe Illustrator) بامعنای لغوی “تصویرگر” یکی دیگر از نرمافزارهای شرکت ادوبی برای ایجاد تصاویر دیجیتال و چاپی، طراحی، تصویرگری و ویرایش گرافیکی در سیستمعاملهای ویندوز و مک است. این نرمافزار در سازگاری کامل با دیگر نرمافزارهای شرکت ادوبی مانند فتوشاپ (Photoshop)، پریمیر (Premiere) و افتر افکت (After effects) است.
جالب اینکه ایلاستریتور تقریباً سهسال قبل از انتشار نرمافزار فتوشاپ در سال ۱۹۸۷ به بازار عرضه شد.
ایلاستریتور ابتدا در سال ۱۹۸۷ فقط برای اپل مکینتاش عرضه شد. نسخهی دوم در سال ۱۹۸۹ منتشر شد و اولین نسخه از ایلاستریتور بود که در ویندوز هم اجرا میشد. در اوایل دهه ۹۰ شرکت ادوبی نسخهی ایلاستریتور قابلاستفاده در سایر سیستمهای عامل را نیز منتشر کرد و در اوایل ۲۰۰۰ ایلاستریتور قابلیت انتشار در وب را به نسخهی خود افزود. این نسخه شامل ویژگیهایی مانند امکان ذخیره با پسوند PDF و SVG و ارائه preview برای آرتورکها (Art work) بود. نسخهی فعلی این نرمافزار Adobe Illustrator cc 2020 است.
ایلاستریتور یک نرمافزار برداری است و به همین دلیل برای طراحی و خلق تصاویر بسیار باکیفیت عمل میکند. همچنین برای طراحی انواع لوگو، دیاگرام، گراف و کارتن میتواند بهترین انتخاب کاربر باشد. و بهجرئت میتوان گفت همهی طراحان و گرافیستها در سراسر جهان برای طراحی از ایلاستریتور و یا نرمافزار کورل استفاده میکنند.
ایلاستریتور با نرمافزار فتوشاپ یک تفاوت کلیدی دارد. فتوشاپ یک نرمافزار Raster است. بدین معنا که تصاویر از قرار گرفتن پیکسلها در کنار یکدیگر شکلگرفتهاند. نقطهضعف چنین نرمافزاری این است که اگر بخواهیم تصاویر را بیشازاندازه بزرگ کنیم، تصاویر اصطلاحاً پیکسلی یا شطرنجی شده و کیفیت خود را از دست میدهند. اما نرمافزار ایلاستریتور مانند Corel یک نرمافزار Vector است و اساس آن بر پایه فرمولهای ریاضی شکلگرفته است و درواقع تصاویر یک سری فرمولهای ریاضی هستند. در چنین نرمافزارهایی کاربر میتواند بهآسانی تصاویر را کوچک یا بزرگ کند بدون اینکه نگران افت کیفیت آن باشد. زیرا نرمافزار بهصورت خودکار فرمولها را تغییر داده و با اندازه جدید هماهنگ میکند. بااینحال همانطور که گفتیم این دو نرمافزار در هماهنگی کاملی با یکدیگر هستند بهطوریکه فایلهای لایه باز هرکدام را در دیگری میتوان استفاده کرد.
در ایلاستریتور یک تصویر یا طرح برداری، مجموعهای از چندضلعیهاست که از بردار تشکیلشدهاند. هر بردار از جایی که بهعنوان نقطه کنترل شناخته میشود عبور میکند که دارای یک مختصات بر بردار X و Y است. این گره مسیر بردار را مشخص میکند که ویژگیهایی مانند رنگ، شکل، ضخامت و انحنا دارد. مختصات بردارها را میتوان با فرمولهای ریاضی به هم مرتبط کرد که از این طریق موقعیت آنها زمان تغییر اندازه مجدداً بهطور دقیق محاسبه میشود.
وقتی در ایلاستریتور تصویری را انتخاب میکنید یک کادر چهارضلعی در اطراف تصویر تشکیل خواهد شد. به این کادر جعبهی محدودکننده میگویند. جعبه محدودکننده این امکان را به شما میدهد که تصویر را در همهی جهات بزرگ و کوچک کرده و تغییر اندازه دهید. اگرچند تصویر را باهم انتخاب کنید جعبهی محدودکننده در اطراف همهی آنها دیده میشود و این بدین معناست که شما میتوانید تمامی تصاویر انتخابشده را همزمان و متناسب با یکدیگر تغییر سایز دهید. ایلاستریتور بهوسیلهی راهنماهای هوشمند به کاربران تازهکار و غیرحرفهای کمک میکند. راهنماهای هوشمند به کاربران این اجازه را میدهد که طرحهای خود را با استفاده از اندازهگیری دقیق ترسیم کنند. در طراحی اشکال پیچیده راهنماهای هوشمند کمک بزرگی هستند ولی هرگاه کاربر احساس کرد که این راهنماها وی را دچار حواسپرتی کرده و یا به هر دلیلی تمایل به استفاده از آنها را نداشت میتواند بهراحتی آن را خاموش کند. تمامی این ابزارهای راهنما از منوی View قابلیت روشن و خاموش شدن دارند. در ایلاستریتور هم مانند فتوشاپ تصویر کلی میتواند از لایههای مختلفی تشکیل شود. هر لایه دارای یک فلش کشویی کوچک است که به کاربر اجازه میدهد تمامی اجزای آن لایه را مشاهده کند. همچنین کاربر میتواند به کمک ابزار Path finder اشیا و طرحهای مختلف را ترکیب کرده و طرحهای جدید و پیچیدهتری به وجود آورد.
فرمتهایی که ایلاستریتور میتواند فایلها را با آن پسوند ایمپورت کرده و یا ذخیره کند عبارتند از:
- (ESP) : Escap sulated postscript
- (wmf) : Window metafile
- (VML) : Vector markup language
- SVG
- (dwg) : AutoCad Drawing
- (dxf) : AutoCad interchange
- (bmp) : BMP
- (emf) : Flash
- (jpg, jpe, jpeg) : JPEG
- GIF
- (pct) : Macintosh pict
- (psd) : Photoshop
- (png) : PNG
- (tga) : Targa
- (tif) : TIFF
همانطور که در قبل اشاره کردیم مجتمع فنی تهران در حال برگزاری دوره آموزش ایلاستریتور در رشت میباشد. به تعدادی از سرفصلهای دوره در ذیل اشاره میکنیم:
- مقدمات نرمافزار
- بررسی و شناسایی محیطی ابزارها
- تعریف محیط کاری
- آشنایی با مفاهیم تصویرسازی
- انواع ابزار انتخاب
- ابزار قلم و تنظیمات
- آشنایی با خطوط و مداد
- تنظیمات ابزار پاککن
- ترسیم و ویرایش اشکال و ساخت اشکال متفاوت (shapes)
- ترسیم و تغییرات بر روی اشکال (Transform)
- مجموعه Width tool
- آشنایی با رنگها (مد، گرادیانت و …)
- کار با Arc spiral
- ابزار نوشتار و ویرایش حروف
- کار با لایهها
- آشنایی با symbol ها
- آشنایی با ترکیب و رنگ
- ایجاد افکت
- آشنایی با ایجاد استایل
- کار با اشکال آماده
- طراحی پروژههای چاپی و تبلیغاتی (کارت ویزیت، سربرگ، کاتالوگ، پوستر و …
- نحوه ذخیرهسازی با پسوندهای مختلف
- طراحی کاراکترهای انیمیشن دوبعدی
- طراحی لوگوهای دوبعدی
- خروجی کار
مجتمع فنی تهران - نمایندگی گیلان میگوید:
علیرضا نجفی خواه میگوید:
آرزو رضایی فر میگوید: