آموزش بورس در رشت
آموزش بورس در رشت
مجتمع فنی تهران نمایندگی رشت مرکز تخصصی آموزش های کاربردی
بورس چیست؟ آیا میتوانم وارد بازار بورس شوم؟
امروزه یکی از فعالیت های مفید و پرسود اقتصادی، بازار سهام و فعالیت در آن است. ورود به بازار سهام یک موضوع تخصصی است و فردی که علاقه مند به فعالیت در زمینه بورس و بازارهای مالی می باشد، باید آموزش های لازم را دیده باشد. بدیهی است ورود به بازار بورس بدون دانش کافی باعث از بین رفتن سرمایه شما خواهد شد. در ادامه ی این مطلب به سوالات شما پاسخ خواهیم داد.
واژه بورس
واژه بورس مانند هر واژه دیگری دارای یک پیشینه تاریخی است. برای مثال واژه بانک از آنجا پدید آمد که در اروپا افراد برای انجام مبــادلات پولــی خــود روی نیمکت هـــای میــــدان هــــای قدیمی می نشستند و پول های خود را مبادله می کردند.
از آنجــا که لغت “بنک” در زبان ایتالیایــی به معنی نیمکت است، بعدها مراکزی که وظیفه انجام مبادلات پولی را برعهده گرفتند به بانک معروف شدند. واژه بورس نیز از آنجا پیدا شد که در قرن پانزدهم میلادی بازرگانان و کسبه شهر بورژ، در شمال غربی بلژیک، در میدانی به نام تربوئرس در مقابل خانه بزرگ زاده ای به نام “واندر بورس” جمع می شدند و به داد و ستد می پرداختند.
این امر موجب شد تا آن مکان و سایر مراکزی که در نقاط مختلف بدین منظور تشکیل می شدند به بورس معروف شوند. همچنین بورس در زبان فرانسه به معنای کیف پول نیز هست که بی ارتباط با مفهوم بازار سرمایه نیست. بعدها سایر نقاطی که بدین منظور تشکیل شدند با همین واژه خوانده شدند.
طبیعتاً که در آن زمان این مکان ها از نظم خاصی برخوردار نبودند و هر کس می توانست در آنجا به فعالیت بپردازد، اما به مرور زمان به بازرگانان، صرافان و دلالان اختصاص یافت. اجتماع بازرگانان، صرافان و دلالان در ابتدا در هوای آزاد برگزار می شد که به مرور تالارهای بورس مسقف ساخته شدند و شکل جدید به خود گرفتند.
پیدایش بورس در جهان
با به کارگیری این تجربه موفقیت آمیز، به تدریج بازرگانان دامنه فعالیت آن را وسیع تر کرده و در کارهای بزرگ به کار گرفتند تا جایی که این تجربه به تشکیل شرکت های سهامی منجر شد. اولین تجربه شرکت سهامی در سال ۱۵۵۳ میلادی در کشور روسیه با ایجاد شرکت Moseovie به وجود آمد.
اولین بازار متشکل بورس (به عنوان بازار فیزیکی متشکل) در سال ۱۴۶۰ در شهر آنورس بلژیک به وجود آمد. اولین بورس اوراق بهادار جهان در اوایل قرن هفدهم میلادی (سپتامبر ۱۶۰۲ میلادی) در شهر آمستردام هلند تشکیل شد و کمپانی هند شرقی سهام خود را در آن عرضه کرد. سپس بورس لندن در سال ۱۸۰۱ میلادی و بورس نیویورک در سال ۱۸۱۷ تأسیس شدند. به تدریج سایر کشورها نیز دارای بورس شدند تا آنجا که امروز کمتر کشوری را می توان یافت که فاقد بورس باشد.
پیدایش بورس در ایران
در اواخر همان سال ، هیأتـی از بورس بروکسل به سرپرستی دبیرکل این بورس برای مشارکت در راهاندازی بورس ایران، به کشورمان دعوت شدند و نحوه تأسیس و اداره بورس، تشکیلات و سازمان آن و کیفیت تصدی دولت، کم و بیش مشخص شد و چهار سال بعد یعنی در اردیبهشت سال ۱۳۴۵ لایحه قانون بورس اوراق بهادار در مجلس شورای ملی به تصویب رسید. نهایتا بورس از پانزدهم بهمن ۱۳۴۶، فعالیت خود را بهطور رسمی با پذیرش سهام بانک توسعه صنعتی و معدنی ایران به عنوان بزرگترین مجتمع واحدهای تولیدی و اقتصادی آن زمان و سپس سهام شرکت نفت پارس، اوراق قرضه دولتی، اسناد خزانه و اوراق قرضه عباسآباد آغاز کرد.
در سال ۱۳۵۷، تعداد شرکتهای پذیرفتهشده ۱۰۵ شرکت بوده که به ۵۶ شرکت در پایان سال ۱۳۶۷ تقلیل یافت. علت این امر، تملک بسیاری از بنگاههای اقتصادی توسط دولت بوده است(در اثر ملی شدن بانکها، بیمه و برخی صنایع کشور، تعداد زیادی از بنگاههای اقتصادی پذیرفتهشده در بورس از آن خارج شدند) رکود بورس در طی هشت سال جنگ تحمیلی نیز از وقایع مهم محسوب میشود. نهایتا در تاریخ اول آذر ۱۳۸۴ قانون جدید بازار اوراق بهادار مصوب مجلس شورای اسلامی شد که این قانون اصلیترین قانون حاکم بر اوراق بهادار و بورسهای ایران است. در این قانون سازمان کارگزاران بورس و اوراق بهادار تهران منحل شد و وظایف و اختیارات ضابطهگذاری و نظارتی آن به سازمان بورس و اوراق بهادار انتقال یافت و برخی از وظایف و اختیارات عملیاتی آن نیز به بورس ها انتقال پیدا کرد.
در حال حاضر، چهار بورس بزرگ کشور تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهـادار فعالیـت میکنند.
بورس اوراق بهادار تهران که در آن، سهام شرکتها و سایر اوراق بهادار مانند اوراق مشارکت خریدوفروش میشود. فعالیت این بورس از ۱۵ بهمن ۱۳۴۶ شروع شده اما زمان تاسیس شرکت بورس اوراق بهادار تهران سال ۱۳۸۵ بوده است.
در فرابورس ایران سهام شرکتهایی که بنا به دلایلی موفق به پذیرش در بورس اوراق بهادار تهران نمیشوند، مورد دادوستد قرار میگیرد. این بورس در مهرماه ۱۳۸۸ تشکیل شده است.
بــورس کالای ایــران که در آن انــواع کالاهـا ماننــد محصولات پتروشیمی، فلزات، محصولات کشاورزی و قراردادهای آتی سکه و… خریدوفروش میشود. این بورس از شهریورماه ۱۳۸۲ تحت عنوان بورس فلزات آغاز به کار کرد که نهایتا بعد از تصویب قانون بازار اوراق بهادار از مهرماه ۱۳۸۶ آغاز به فعالیت کرد.
در نهایت بورس انرژی بهتازگی تأسیس شده و در آن، حاملهای انرژی با محوریت برق، بهعنوان یکی از مهمترین حاملهای انرژی، خرید و فروش شود. این بورس از سال ۱۳۹۱ فعالیت خود را شروع کرد.
حداقل سرمایه لازم جهت ورود به بازار بورس چقدر است؟
حداقل مبلغ مورد نیاز جهت خرید اوراق سهام به صورت بر خط مبلغ پنج میلیون ریال می باشد. که با این مبلغ می توان سهام یک شرکت را در بازار بورس یا فرابورس خریداری نمود. همچنین جهت خرید عرضه اولیه شرکتها می توان با مبلغی کمتر از این مقدار نیز اقدام به سرمایه گذاری و خرید نمود.
آیا می توان سرمایه شخصی را در بورس چند برابر کنیم؟ و اینکه لازم است با سرمایه زیاد وارد بورس شد؟
این امر مستلزم بررسی شرایط و شناخت وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور و همچنین شرایط در سطح بین المللی دارد. با اینحال مبلغ سرمایه گذاری و همچنین مدت زمان فعالیت در بورس نیز امر مهمی می باشد. و مطمئنا جهت افزایش سرمایه از طریق کسب سود از بازار بورس و همچنین ارزشمند شدن سهام خریداری شده، دانش مکفی در این زمینه را می طلبد، در غیر اینصورت و با عدم دقت در نوع سهام خریداری شده و زمان ورود جهت خرید سهام مورد نظر، نتیجه ای جز زیان در کوتاه مدت یا بلند را در پی نخواهد داشت.
با مطالعه و آموزش در دوره های جامع بورس شامل دوره مقدماتی، دوره تحلیل تکنیکال بورس و همچنین دوره های بنیادی و فوندامنتال می توان با شناخت هر چه بیشتر بازار بورس اقدام به سرمایه گذاری مطمئن و کسب سود در کوتاه مدت و بلند مدت نمود. با آموزش مناسب و شناخت تمامی جوانب امر در این بازار گسترده، می توان از مبالغ اندک شروع کرده و با افزایش مهارت و کسب تجربه در این زمینه، سرمایه بیشتری را وارد این بازار نمود.
آموزش بورس و سرمایه گذاری Stock Exchange
آموزش بورس (Stock Exchange) در بازار سرمایه منوط به درک صحیحی از: تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی و روانشناختی می باشد. برای موفقیت در بازار سرمایه باید تمام این علوم را به صورت علمی و عملی آموخت. از این رو، مجتمع فنی تهران (نمایندگی رشت) با استفاده بر بهترین اساتید، این امکان را برای شما فراهم آورده تا با خیال راحت در کلاس های آموزش بورس در رشت شرکت نمایید و دانش و مهارت لازم در این زمینه را کسب کنید. تیم حرفه ای مجتمع فنی تهران (نمایندگی رشت)، شما را تا رسیدن به موفقیت همراهی می کند.
آموزش بورس به شما کمک میکند در بالا و پایینهای بازار سرمایه آگاهانه تصمیم بگیرید و با رفتارهای هیجانی سرمایه و پولتان را به خطر نیندازید. از سطح کاملا مبتدی تا سطح پیشرفته و حرفه ای همراه با اساتید مجرب در بازارهای بورس همراه ما باشید.
دوره های آموزش بورس در رشت :
دوره اصول مدیریت سرمایه گذاری در بورس
دوره تحلیل بنیادی کاربردی در سهام
دوره مدیریت پرتفوی (سبد سهام)
دوره تحلیل روانشناختی و مدیریت ریسک
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آموزش بورس در رشت روزهای شنبه الی پنجشنبه ساعت 17:30-09:00 با شماره 0133431 داخلی 117 تماس حاصل فرمایید.